28-06
In het Zuiden ligt alles anders
Première - 20 augustus 2017 (Cultura Nova)
‘In het Zuiden ligt alles anders’ is informatief en gewoon leuk theater, verrassend en verrijkend, gratis toegankelijk voor tienplussers, hun ouders, toeristen en passanten, iedereen dus. En, geloof ons, dit wordt geen saaie geschiedenisles, maar het gaat om het NU: welk puzzelstukje van Limburg past bij jou en welke Limburger schuilt er na 150 jaar in jou persoonlijk?

CAST & CREW
Concept, spel en regie: Nina Willems & Mayke Roels | Coaching en eindregie: Inèz Derksen | Tekst: Annet Bremen | Enquête: Merlijn Huntjens | Regie-advies: Jip Vuik | Techniek: Thierry Wilders | Productie: Wouter Ramakers | Een co-productie van Het Laagland & VIA ZUID | Mogelijk gemaakt door én in opdracht van Provincie Limburg
20-05
Sinterklaas & Het Geheim van de Pietenacademie
Dit jaar gaat de Pietenbrigade niet alleen op huisbezoek, maar ook het grote toneel op!
LimburgLive presenteert in samenwerking met De Domijnen een spannend Sinterklaasverhaal:
“Sinterklaas & Het Geheim van de Pietenacademie”

Op 26 november is deze voorstelling twee keer te zien in de Grote Zaal van Schouwburg De Domijnen te Sittard. Wij presenteren een feestelijk theateravontuur, gecombineerd met compleet interactief activiteitenprogramma in de foyer, voor iedereen vanaf 4 jaar.

Met, zowel voor als achter de schermen, medewerking van Limburgse talenten:
Chantal Boosten, Mike van Daal, Quincy Grootjans, Vera Nijssen, Paul Lemmens, Amber Schoonbrood, Kiki van Aubel
Muziek: 6-koppige band onder leiding van Bart Storcken
Beeld: Joost Milde/Milde Fotografie
Techniek: Thierry Wilders/High Solutions & Schouwburg de Domijnen
Script: Quincy Grootjans
Concept en productie: Wouter Ramakers/LimburgLive
En medewerking van het Pietenbrigade team:
Inge Ramakers, Laura Eberson, Anniek Dijcks, Indy van Daal, Mark Eberson, Thierry Dirkx

Boeken kan via:
https://www.dedomijnen.nl/podium/programma/sinterklaas/ (voorstelling 10:30)
https://www.dedomijnen.nl/podium/programma/sinterklaas-2/ (voorstelling 13:30)
18-04
Vakantie!
Vanaf 23-04 t/m 02-05 genieten wij van een vakantie. We zijn hierdoor minder goed bereikbaar.
16-04
Fijne Pasen!
We wensen jullie allemaal fijne Paasdagen!

30-03
Cocktail of Gin Tonic?
Feest? Communie? Bruiloft?
Maak je feest compleet met een Cocktail- of Gin Tonic bar. Stel zelf je eigen pakket samen en maak een keuze uit meer dan 10 verschillende cocktails of drinks. Ga je voor een zomerse cocktail of een pittige gin tonic?

Ook alcoholvrije cocktails voor kinderen beschikbaar!

Vraag vrijblijvend voor meer informatie!

Prijzen vanaf (EUR) 495,-

17-03
Laagland in New York
Gisteren is het Laagland gearriveerd in New York voor een serie van 10 voorstellingen in BAM (Brooklyn Academie of Music). Er zijn nog enkele kaarten voor de zaterdagavond voorstellingen, wie is in de buurt?;)


15-03
Opbrengst Laevesmelodie
Maar liefst (EUR) 1000,- meer is er opgehaald voor Laevesmelodie! Dank voor de donaties!
06-03
Première Joris en de Drakentemmers
Het première weekend van Joris en de Drakentemmers is geweest. Twee bomvolle zalen, staande ovaties en veel felicitaties verder mogen we nu gaan uitkijken op de tournee door het land!
15-01
Laevesmelodie
Vanaf 17-januari is het mogelijk om te doneren voor de nieuwe muziektheater productie Laevesmelodie. Een samenwerking tussen muziekvereniging St. Donatus en toneelverenigingen Crescendo en Donatus.
01-01
Een eventvol jaar!
Graag wensen wij iedereen een gelukkig en mooi nieuw jaar!
23-12-2016
Wat een ontzettend mooi en dankbaar jaar was het. Afgelopen jaar veel gave projecten mogen afronden en opstarten. Hopelijk gaat 2017 een nog gaver jaar worden.

Hartelijk bedankt!
05-11-2016
APV Feest
Voor de personeelsvereniging van Orbis/Zuyderland verzorgden wij het totaalconcept. Van artiesten, entertainment tot facilitaire ondersteuning.
15-09-2016
Agenda Pietenbrigade geopend
De agenda voor de Pietenbrigade voor seizoen 2016 is inmiddels geopend. Wees er op tijd bij en zorg ervoor dat de Pieten van de Pietenbrigade ook bij uw organisatie langs komen om de kinderen de dag van hun leven te geven!

Uniek in Limburg is de Zwarte Piet mascotte! Leuk om in te zetten als promotie op evenementen, bedrijven of markten!
01-09-2016
Première 'de Prins op het Knappe Paard'
Een sprookjesachtige jeugdtheateropera over de liefde in première op 27 september in Schouwburg de Domijnen in Sittard.

Verliefd zijn… zwijmelen en wegdromen. In sprookjes komt het altijd goed. En ze leefden nog lang en gelukkig! Maar misschien vindt Sneeuwwitje de Prins die haar wakker kust, helemaal niet leuk. En krijgt de Prins het maar benauwd van het idee dat hij zo moet zoenen.

In deze jeugdtheateropera wordt de energieke, recht voor zijn raap theaterstijl van Het Laagland gecombineerd met de romantische en uitbundige kippenvel-kwaliteit van Opera Zuid. De Prins op het knappe paard trapt op een originele manier aan tegen het mierzoete plaatje waar Disney ons van lijkt te willen overtuigen. Dit levert een modern sprookje op dat een luchtige spiegel voorhoudt en de liefde toont met alle mankementen die erbij horen.

Aanstormend regietalent Lennart Monaster, bekend van de muzikale kleuterkomedie Bezoek voor Beer, stopt bekende sprookjesfiguren samen met barokmuziek, drie jonge zangers, net zo veel acteurs én vijf muzikanten in een blender om zo tot deze nieuwe jeugdtheateropera voor de kleine zaal te komen.
20-06-2016
NIEUW: Cocktailbar
Nieuw bij LimburgLive! Huur een cocktailbar. Maak je feest compleet met een eigen Gin-tonic of Cocktailbar. Stel je eigen pakket samen en maak een keuze uit meer dan 10 verschillende cocktails of drinks. Vraag vrijblijvend voor meer informatie.
06-06-2016
Vakantie
Vanwege vakantie zijn wij gesloten vanaf 30 juli t/m 15 augustus. Wij wensen onze klanten alvast een prettige vakantie!
31-04-2016
De Grensmaas Vertelt - Stichting Ragen
Voor Stichting Ragen is LimburgLive betrokken bij het project 'De Grensmaas vertelt'. Een voorstelling op het terrein van Consortium Grensmaas in Itteren. Woensdag 30-3 was de TV-ploeg van de NTR aanwezig voor opnames. Deze zullen worden uitgezonden op 6 mei om 19.20.

Ieder landschap heeft zijn eigen geluid. Ragen laat tijdens De Grensmaas Vertelt dit geluid tot leven komen. Kijk voor de kaarverkoop en meer informatie op www.ragen.nl.
25-02-2016
Bezoek voor Beer wint zilveren Krekel!
De voorstelling Bezoek voor Beer van Het Laagland heeft een Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’ in de wacht gesleept. Met het behalen van deze prijs is de voorstelling automatisch genomineerd voor de Gouden Krekel, een prestigieuze Nederlandse Jeugdtheaterprijs die uitgereikt wordt op 11 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater.
01-02-2016
Nieuw vanaf 1 februari 2016
Met ingang van 1 februari 2016 kunt u bij LimburgLive terecht voor diverse ballondecoraties! Ballonnen zijn sfeermakers op iedere feestelijke gelegenheid, dus gaat u binnenkort trouwen, heeft u een officiële opening of een presentatie van een nieuw product, viert u uw 50ste verjaardag of heeft u iets anders te vieren? Neem dan voor meer informatie over de mogelijkheden of de prijzen contact met ons op via info@limburglive.nl.
Wij streven ernaar om uw wensen zo goed mogelijk in vervulling te laten gaan.
15-01-2016
Het Laagland naar Nürnberg
Komende dinsdag 19 januari gaat Expeditie Peter Pan op tour naar Nürnberg. Ze geven daar twee voorstellingen op Festival Panoptikum! Kijk voor meer informatie op http://www.festival-panoptikum.de/index.html.
24-12-2015
Prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar
We wensen iedereen fijne en gezellige dagen toe. Geniet, ontspan en kom even helemaal tot rust. Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Tot in 2016.
13-12-2015
Nieuwe brochures 2016 klaar
De nieuwste LimburgLive brochures zijn zojuist binnengekomen. Een compleet overzicht van al onze activiteiten en mogelijkheden. Ook de brochure ontvangen? Neem gerust contact op!
26-09-2015
Première Bezoek voor Beer
Bezoek voor Beer in première tijdens dierendag op 4 oktober.

Welkom in het hol van Beer. Of nee. Niet welkom. Onwelkom in het hol van Beer. Want Beer houdt absoluut niet van bezoek. Je mag je theaterkaartje aan Beer afgeven, maar liever niet. Je mag gaan zitten, maar liever niet. Je mag in ieder geval geen geluid maken. En ook niet te hard kijken. Dat stoort. En lijkt op bezoek. En Bezoek is Verboden.

Beer woont rustig en ongestoord alleen in zijn hol met zijn muzikale koekoeksklok aan de wand als enige gezelschap. En zo heeft hij het het liefst. Bovendien, Beer heeft maar één kop en schoteltje en maar één stukje koek en daar wil hij liever zelf van snoepen.Tot er wordt aangeklopt. Door Muis, die op bezoek wil komen. En hoe hard Beer het ook probeert, deze Muis gaat voorlopig niet weg. 

Een muzikale kleuterkomedie over dat wat je niet kent. Wat je niet in je huis wil en waar je geen taartje mee wilt delen. Maar wat misschien tóch het leukste blijkt dat er is.

Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Bonny Becker en Kady MacDonald Denton.

Regie: Lennart Monaster | Tekst: Lennart Monaster, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Bonny Becker en Kady MacDonald Denton | Muziek: Joris Erwich | Spel: Gijs Nollen, Folmer Overdiep & Joris Erwich | Vormgeving: Udo Thijssen | Kostuums: Jorine van Beek | Regie-assistentie: Rita Hoofwijk | Dramaturgie: Ludo Costongs | Lichtontwerp: Roland de Jong

TICKETS
15-09-2015
Nieuwe website online
Per 1-9-2015 staat onze nieuwe website online. Informatie of vragen? Neem gerust contact op. De koffie staat klaar!
19-08-2015
Nieuw theaterseizoen van start!
De maanden september en oktober staan in het teken van diverse premières. Bij Het Laagland gaan de voorstellingen Zujerleech en Bezoek voor Beer in Première en op Cultura Nova de voorstelling Jongens van Toen.

Zujerleech
Najaar 1975. Vier kinderen maken zich op voor een kauwgomballen kraak bij de plaatselijke frituur. Möp, Waus en Emilio zijn Limburgse arbeiderskinderen, Silvia is de dochter van een Hollandse directeur. Al hun vaders werken bij DSM, ‘de lichtfabriek die nooit stopt’.
Ondanks hun akkefietjes vinden de vier een manier om met elkaar om te gaan, om fantasievol te dealen met de onzekere wereld om hen heen. Ze hebben een humorvolle kijk op de buurt, op het leven van alledag en op hun eigen toekomstmogelijkheden. Samen delen ze spannende verhalen, zoals alleen kinderen dat kunnen.
Hun wereld verandert echter voorgoed wanneer ze ongewild terecht komen in een grote mensengebeurtenis. Zo’n gebeurtenis die vaders wegneemt, een gemeenschap ontwricht en vriendschappen kapot maakt.

Jongens van Toen
Op een plek waar ooit jongens in blauw uniform iedere dag de vlag hesen, zoeken jongelui nu bovengronds hun weg. School uit, de diepte in. Met bonkende harten, ferme passen, angstige handen, knopen in de oren, op vrije voeten, happend naar lucht. Niet verdwalen, vooruit! Hier is het alle dagen sjiech!

Bezoek voor Beer
Welkom in het hol van Beer. Of nee. Niet welkom. Onwelkom in het hol van Beer. Want Beer houdt absoluut niet van bezoek. Je mag je theaterkaartje aan Beer afgeven, maar liever niet. Je mag gaan zitten, maar liever niet. Je mag in ieder geval geen geluid maken. En ook niet te hard kijken. Dat stoort. En lijkt op bezoek. En Bezoek is Verboden.
Agenda
23 Sep
Onder het Melkwoud
24 Sep
Onder het melkwoud
30 Sep
De Kleine Cowboy - Première
01 Okt
De Kleine Cowboy - Première
Bekijk meer
Contact
Referenties
Contact
Hennekuilstraat 1
6121 XZ Born
06 25 53 83 84
© 2015 Limburg Live - Powered by Gijsen Webdesign Volg ons op